Носив ядерну валізку Путіна: російського полковника знайшли з пораненням у голову

Російського полковника Вадима Зіміна, який носив ядерну валізку президентів РФ, знайшли застреленим на кухні його квартири в місті Красногорську Московської області. Зімін перебуває в тяжкому стані в реанімації.

Про це повідомило британське видання Mirror.

Зіміна знайшов його брат у понеділок, 20 червня. Полковник ФСБ лежав у калюжі крові з пораненням у голову.

Стрілянина сталася, коли Зіміну загрожувала кримінальна справа за звинуваченням в отриманні хабара. Після того, як він пішов на роботу до митної служби на керівній посаді, пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поставив керувати окупантами в Україні “політрука”

Зімін свого часу відповідав за портфель із так званою “червоною кнопкою” – пристроєм, який має призвести до запуску ядерної зброї. Виконував цю роль за колишнього російського президента Бориса Єльцина. Потім дослужився до посади полковника за Володимира Путіна.

У червні в Одинцовському районі Москви виявили мертвим Олексія Огарьова, який очолював Росозброєння в часи приходу до влади Путіна. У травні – знайшли мертвим екстопменеджера нафтової компанії “Лукойл” Олександра Суботіна.

У квітні в іспанському місті Льорет-де-Мар знайшли тіло колишнього топменеджера найбільшої російської приватної компанії з видобутку газу “Новатек” Сергія Протосені.