ЗСУ зірвали спробу оточити угруповання військ в районі Золотого

Ворог на Донеччині й Луганщині намагається блокувати українські війська та перерізати трасу із Бахмуту в Лисичанськ, але йому це не вдається.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку українські війська перешкоджають спробам противника встановити повний контроль над містом Сєверодонецьк. Ворог веде наступальні дії, намагаючись блокувати сили оборони в районі населених пунктів Борівське і Воронове та блокувати основні логістичні шляхи з Бахмута. Наразі бойові дії на цих напрямках тривають. Із метою викриття вогневих позицій наших підрозділів ворог провів розвідку боєм на напрямку Метьолкіне – Воронове та Метьолкіне – Сиротине.

На Бахмутському напрямку ЗСУ ведуть бої з підрозділами окупантів, які основні зусилля зосередили на спробах оточення сил оборони в районі Золотого, а також встановленні контролю над трасою Бахмут – Лисичанськ. Українські захисники відбили штурм противника в напрямку Миронівка – Семигір’я і зупинили наступ окупантів в напрямку Молодіжного та Катеринівки.

На Харківському напрямку підрозділи російських військ утримують зайняті рубежі, аби не допустити виходу сил оборони України на державний кордон, а також в тил угрупованням окупаційних військ противника на Слов’янському напрямку. Тим часом на Слов’янському напрямку велике угруповання окупантів зосередилося на виявленні слабких місць в обороні ЗСУ та створення умов для відновлення в напрямку Ізюм – Слов’янськ.

Нагадаємо, контратаки ЗСУ найближчими тижнями ще більше загрожуватимуть російським окупантам у Херсоні та Запоріжжі. Міський голова Мелітополя впевнений, що найближчим часом Херсон та Мелітополь будуть звільнені, адже ЗСУ істотно просунулися та знаходяться уже на підступах до Херсона.  Українські воїни відкинули окупантів з першої лінії оборони на Херсонщині. Ворог укріплюється на другій та третій лінії оборони.