На Запоріжжі ЗСУ “підсмажили” ворожі танки та БМП

У Запорізькій області українські військові за кілька хвилин позбавили російських загарбників декількох одиниць техніки.

Зокрема, знищили два танки та одну БМП. Про це повідомляє Запорізька ОВА у Telegram.

У ЗСУ були протитанкові керовані ракетні комплекси “Фагот” радянського зразка та три ракети. Також неподалік на позиції перебували оператори протитанкового ракетного комплексу “Корсар” українського виробництва.

“Командир поставив бойову задачу: у випадку висунення ворожої техніки зробити по ній залп, зупинити й дати можливість нашій артилерії або авіації накрити її вогнем”, – розповів військовий Анатолій.

Пізніше на відстані 2,4 км від українських позицій помітили близько 80-100 одиниць російської техніки. Зокрема, танки Т-72Б3, БТРи, БМП, самохідні артилерійські установки, “Гради” і вантажівки забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Зміїному знищили ворожий ЗРК “Панцир” та 49 окупантів

Перший постріл, який виявився влучним, зробили “Корсаром” по танку терористів. У ньому здетонував боєкомплект, відлетіла башта, а також знищили весь екіпаж. Техніка, що йшла за ним, звернула у бік позиції, де знаходився військовий.

“Я побачив в приціл “Джавеліна” теплову сигнатуру цілі це був ще один танк Т-72Б3. Головка самонаведення була вже охолоджена, тому я просто зробив пуск. За мить ворожий танк горів, як велетенський смолоскип”, – додав він.

Окрім двох танків, з “Корсара” знищити вдалося і російську БМП. Після цього загарбники почали відступати, але по ним спрацювала артилерія, яка знищила ще багато техніки та військових РФ.

Втрати російських окупантів в Україні на 22 червня становлять 34 230 осіб. Також ворог з початку активної фази війни втратив також багато техніки. Зокрема, танків – 1496, бойових броньованих машин – 3614, артилерійських систем – 752, РСЗВ – 239, засобів ППО – 99, літаків – 216, гелікоптерів – 182 тощо.