Проти російських і білоруських спортсменів запровадили більше сотні санкцій

У світі запроваджено понад 130 санкцій щодо російської федерації та білорусі, що передбачають виключення їхніх спортсменів із міжнародних спортивних організацій, позбавлення можливості брати участь у міжнародних змаганнях та проведення таких змагань на своїх територіях.

Про це на брифінгу розповів заступник керівника Офісу президента Олексій Дніпров.

«Станом на 20 червня запроваджені 133 санкції щодо виключення російської федерації та білорусі з міжнародних спортивних організацій, позбавлення їхніх спортсменів можливості брати участь у міжнародних змаганнях, а також позбавлення права організації та проведення змагань міжнародного рівня на їх території», – зазначив Дніпров.

Він нагадав, що на початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України, Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним федераціям не допускати до змагань спортсменів країни-агресора та країни, що її підтримує.

Читайте також

Збірна Польщі вигнала футболіста, який підписав контракт із московським «Спартаком».

російські спортсмени просяться до збірної Казахстану, щоб обійти західні санкції.

Українська асоціація футболу буде вимагати від росії відшкодувати збитки, завдані футбольній інфраструктурі через військову агресію. Планується подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).