Де купити бензин: для водіїв запустили бота з пошуку пального

В Україні створили зручний спосіб пошуку пального. Це Telegram-бот “VSU – Водійський сервіс України”. Він збирає інформацію не тільки від АЗС, а й від автомобілістів, а також за запитом користувача моніторить наявність пального та сповіщає про всі оновлення. Бот створила команда українських розробників сервісів Gravitec.net та Piar.io.

Також VSU bot веде Telegram-канал по всіх містах України з можливістю коментування.

Як це працює?

Користувач, який шукає пальне, вносить дані для постійного моніторингу (тип пального, свою локацію), і щойно з’являється інформація щодо запиту, бот надсилає сповіщення. Користувач має змогу додатково перевірити отриману інформацію за відгуками в Telegram-каналі.

VSU bot працює і в інший бік автомобілісти, які очікують у черзі на заправці, вносять інформацію про наявність пального в бот за допомогою простого інтерфейсу. Місто, заправка та її адреса визначаються автоматично. Користувачу достатньо вибрати зі списку тип пального, його ціну та довжину черги. Бот опрацьовує інформацію та додає її в Telegram-канал, де користувачі в реальному часі можуть додавати коментарі до опублікованого повідомлення.

Як користуватись ботом?

Щоб розпочати моніторинг пального:

– перейдіть за посиланням;

– натисніть кнопку “Моніторинг”;

– керуйтесь підказкам бота.

Дивитись відео-інструкцію: https://t.me/DriverServiceUAInfo/45.

Щоб повідомити про наявність пального на АЗС:

– перейдіть за посиланням;

– натисніть кнопку “Повідомити про пальне”;

– керуйтесь підказкам бота.

Дивитись відео-інструкцію: https://t.me/DriverServiceUAInfo/46.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Україні зникне дефіцит пального

Які результати роботи сервісу?

За перші два дні роботи бот надіслав понад 5593 повідомлень користувачам у Києві:

– 1367 повідомлень про те, що в черзі менше 10 автомобілів;

– 2543 повідомлення про появу А-95 бензину;

– 1804 повідомлення про появу дизельного пального;

– 1246 повідомлень про появу газу.

Які переваги порівняно з іншими сервісами пошуку пального, такими як Lun.ua, PetrolAlertUA, Telegram-чати міст?

Зручний інтерфейс для пошуку, що дозволяє економити час та ресурс пристрою користувача.

Автоматичне та моментальне отримання інформації щодо пального відповідно до запиту і можливість перевірити його актуальність у Telegram-каналі.

Не потрібно вручну шукати наявність пального на карті та завантажувати багато інформації, як і читати довгі списки коментарів в Telegram-чатах/каналах по окремих містах.

VSU bot один із найоперативніших каналів отримання агрегованої інформації від АЗС та водіїв. В бот щохвилини додаються дані отримані від АЗС про зміни щодо наявності пального. За словами розробників, в найближчі тижні функціональність сервісу значно розширять. Так, наприклад, додадуть персональні фільтри по окремих ділянках міста (на основі geo-позиціонування), а також підписку на оновлення даних по конкретних АЗС. З’явиться можливість додавати дані про ті АЗС, яких немає в базі бота. А також буде інформація по статусу “пальне закінчилось” і багато іншого, що допоможе водіям якомога швидше та простіше знаходити потрібне пальне за власними параметрами.

Почати моніторити пальне можна за цим посиланням.