В Україні за тиждень затримали понад 20 можливих диверсантів

В Україні поліція затримала понад 20 можливих диверсантів за тиждень, із них близько 10 – у Києві.

Про це заявив перший заступник очільника МВС Євгеній Єнін у телемарафоні.

«Безпосередньо департаментом стратегічних розслідувань та Нацполіцією за минулий тиждень затримано понад 20 осіб, які можуть бути причетними до роботи з ворогом. Лише в Києві за минулий тиждень імовірних диверсантів затримали близько десятка», – наголосив він.

За словами Євгенія Єніна, поліцейські на блокпостах, під час патрулювання оглядають підозрілі автівки. Упродовж минулого тижня провели майже 20 тис. оглядів. У можливій співпраці з окупантами підозрювали сотень людей. Їх передавали до СБУ для подальшого з’ясування. Також у людей вилучали гранати, набої, вогнепальну зброю й заборонену символіку.

«Тому прошу з розумінням поставитися до незручностей, ці перевірки проводяться заради нашої безпеки. Бо ДРГ нікуди не поділися», – зауважив заступник міністра.

Євгеній Єнін зазначив, що диверсанти не просто фотографують українські позицію й повідомляють про них росіянам. Вони можуть виконувати й інші завдання.

«Наприклад, проводити підривні акції по дестабілізації соціально-економічної ситуації в країні, готувати або координувати незаконні збройні формування, брати участь в інформаційних операціях, залякувати населення або приїздити в Україну з чітким завданням фізичної ліквідації представників влади або керівництва держави», – додав Євгеній Єнін.

Він зауважив, що за час повномасштабної війни рф проти України поліція викрила 90 ДРГ і затримала понад 820 диверсантів.

Читайте також:

СБУ затримала в Чернівцях російського диверсанта, який прибув в Україну з Близького Сходу. Він планував вибухи на залізниці.

У МВС попередили про загрозу перекидання диверсантів на Волинь із білорусі.

росія почала шукати на Донбасі нових диверсантів. Групи формуються з місцевих або колишніх жителів, що гарно володіють українською мовою.

В Одесі віддали під суд диверсанта з Придністров’я, який вчиняв теракти.