У Празі перейменують вулицю імені радянського маршала

Керівники празького району, де знаходиться вулиця імені маршала Конєва, попросили міську владу її перейменувати.

Про це повідомляє Blesk. Тепер звернення керівництва району Прага-3 має затвердити топографічна комісія Праги (яка раніше підтримала таке рішення), а після неї вже – міська рада. Перейменування має відбутися через три місяці після схвалення, щоб міська влада вжила необхідних адміністративних процедур. Перейменують вулицю на честь Карела Хартіга – першого очільника цього міського району, який раніше називався Жижков.

Це щонайменше друга спроба празької влади перейменувати вулицю: у 2019 році пропонувалося дати їй нове ім’я – Матері Терези, але тоді все обмежилось лише замовленням дослідження про діяльність Конєва.

Нагадаємо, на початку квітня  Празі демонтували пам’ятник радянському маршалу Івану Конєву, який командував військами, що звільнили місто від нацистів у 1945 році.

Мер району «Прага 6» Ондржей Колар звернувся з відкритим листом до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, вимагаючи засудити росію за напади на державу-члена ЄС, оскільки «акт зняття статуї з п’єдесталу викликав абсолютно недоречну реакцію з боку російської федерації».