Фінляндія готова воювати з Росією

Фінляндія готова воювати з Росією.

Вона десятиліттями готувалася до можливого нападу. Про це сказав командувач Силами оборони Фінляндії генерал Тімо Ківінен, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двері НАТО можуть зачинитися для Швеції та Фінляндії на рік

“Ми планомірно розвивали нашу військову оборону саме для того виду бойових дій, який ведеться в Україні, із масованим застосуванням вогневої потужності, бронетехніки та авіації”, – сказав він.

Країна зібрала багато озброєння. Але вирішальним фактором є мотивація фінів. Генерал каже, що навіть після вступу до НАТО основну відповідальність за свою оборону нестиме сама Фінляндія.

17 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до Альянсу. Проти вступу виступає Туреччина. Вона заявила, що ці країни підтримують “терористів”. Ідеться про Робітничу партію Курдистану.

Туреччина заявила, що не змінить свою позицію про вступ Фінляндії та Швеції до Північноатлантичного альянсу, якщо країни не виконають її вимоги щодо питань безпеки та боротьби з тероризмом.

12 червня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що застереження Туреччини про приєднання Фінляндії та Швеції до альянсу слід врахувати. “Це цілком легітимні побоювання”, сказав він.