Кіркоров, Наташа Корольова і коханка Путіна: оновили список кандидатів на санкції

Підготували новий список росіян-кандидатів на міжнародні санкції.

Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

До нового списку увійшли 1018 фізичних і юридичних осіб, які причетні до війни проти України.

Загалом до списків внесли вже 15,5 тис. фізичних і 3,7 тис. юридичних осіб. Це частина від 100 тис. осіб, які підлягають санкціям.

У новий перелік потрапили:

керівництво військових підрозділів РФ і самопроголошених так званих “ДНР-ЛНР”, які беруть участь у війні;

компанії оборонно-промислового комплексу та їхнє керівництво. Зокрема підприємство “Техинком”, що виробляє бронежилети компанія “Будафон ЛТД”, яка постачає російській армії засоби радіозв’язку;

банки та їхнє керівництво;

пропагандисти й артисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія не видала візи делегації РФ

Так, санкції запровадять проти засновника видавництва “Эксмо” Олега Новікова. “Ексмо” випускає антиукраїнську, сепаратистську літературу, окремі його видання ставлять під сумнів право української нації на власну державність та спотворюють історію.

Проти співака Філіпа Кіркорова, який підтримав окупацію Криму.

Також – проти Наталії Поривай, більш відомої як Наташа Корольова, співачка, а також член партії “Единая Россия”. Співачка обрала мовчазну позицію після вторгнення росії і бере участь у концертах на підтримку так званої “спецоперації”.

Також НАЗК запропонувало включити до санкційних списків:

мільярдера Рустама Таріко – власника банку “Российский стандарт”, співзасновника компанії Roust – одного з основних виробників алкоголю у Центральній та Східній Європі. Серед його активів – вілла на Сардинії за $15 млн, два швидкохідні катери, літак Boeing 737 та ексклюзивні автомобілі;

близької особи президента РФ Володимира Путіна Світлани Кривоногих, активи якої оцінюють у 7,7 млрд рублів. Вона і члени її родини є власниками гірськолижного курорту “Игора”, апартаментів у Монако вартістю 3,6 млн, 37-метрової яхти вартістю близько $5,4 млн та іншого майна.

Для розширення санкційних списків НАЗК формує списки осіб, причетних до війни.

Це вже 15-й перелік кандидатів на міжнародні санкції, який Нацагентство надіслало до Міністерства закордонних справ України та Офісу генерального прокурора.

Доповнюється.