У МЗС Росії погрожують “практичною” відповіддю Литві

У Росії заявили, що їхня реакція на заборону Литви на перевезення санкційних товарів до Калінінградської області, буде мати “практичний” характер.

Про це заявила прессекретар Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, цитує видання The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США відреагували на погрози РФ Литві: готові захищати

“Одне з головних питань було про те, чи буде відповідь виключно дипломатичною. Відповідь: “Ні”. Відповідь буде не дипломатичною, а практичною”, – сказала вона.

Уточнювати характер практичних заходів, які Росія планує вжити проти Литви, Захарова не стала.

З 18 червня Литва частково заблокувала доступ Російської Федерації до Калінінградської області, зокрема забороною залізничного транзиту низки товарів через санкції ЄС.

Литва ще в лютому закрила свій повітряний простір для польотів з Росії до Калінінграда через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Тим часом Україна налагодила експорт зерна залізницею до Литви в обхід Білорусі. Пілотне перевезення вантажів між Україною та Литвою окупилося. Подальшу частоту рейсів визначатиме потреба компаній у перевезеннях і конкуренція з іншими перевізниками.

21 червня Литва заборонила перевезення санкційних товарів до Калінінградської області автомобільним транспортом. Зараз перепустки в Литву очікують близько 330 автопоїздів. Литовська митниця розвертає вантажівки на білорусько-литовському кордоні у пункті пропуску Мʼядинінкай.