Три проєкти українських креативників отримали “Каннські леви” – що показували

На фестивалі творчості “Каннські леви” три українські проєкти здобули нагороди. Їх отримали креативні агенції Banda, Bickerstaff.734 та Saatchi Saatchi Ukraine.

Загалом чотири українські проєкти увійшли в конкурсний перелік. Про це йдеться на сайті фестивалю.

Брендинг острова Хортиця

У номінації “Створення нового бренду” нагороду “Бронзовий лев” отримала компанія Bickerstaff.284 за створення новий брендинг острова Хортиця на Запоріжжі.

Автори зазначають, що проєктом хотіли показати містичність та багатогранність острова. Також намагалися відійти від “шароварщини”.

Логотип Чорнобиля

Banda здобула срібло в категорії “Дизайн”, у номінації “Створення нового бренду” за логотип Чорнобиля, що зникає з часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти знищили ще один драмтеатр – там ховалися люди

Основою для його створення стала форма поверхні реактора, де відбулася катастрофа. Він буде змінюватися та поступово зникати щороку в день трагедії 26 квітня.

Батьківщина-Мати з прапором ЛГБТК+

Saatchi Saatchi Ukraine отримали бронзу в номінації “Просторові та скульптурні експозиції”. Їхній переможний проєкт – візуалізація київської Батьківщини-Матері із прапором ЛГБТК+ спільноти.

Прапор за допомогою дронів прикріпили до меча у 2020 році. Тоді через пандемію KyivPride довелося проводити онлайн.

Міжнародний фестиваль творчості Cannes Lions щорічна подія для працівників творчих комунікацій, реклами та суміжних галузей, яка проходить у Франції. На фестивалі відзначаються нестандартні ідеї, підходи і технології, які задають тенденції в розвитку культури, бізнесу і суспільства.
Минулого року на “Каннських левах” київська продакшн-студія Family Production здобула 7 нагород за рекламний ролик Francesca для італійського бренду Diesel.