Гайдай назвав варіанти евакуації цивільних з “Азоту”

Існує два варіанти евакуації мирних мешканців, які все ще залишаються в укриттях на території хімзаводу “Азот” у Сіверськодонецьку.

Таку заяву зробив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

Перший варіант – це домовленості про вивезення людей на найвищому рівні. Зокрема, запровадження режиму тиші та чітко прописаний маршрут для того, щоб процес відбувся швидко.

Крім того, за його словами, людей можна було б спробувати евакуювати без домовленостей, якби вони самі того захотіли. Однак цей варіант є дуже небезпечним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поточний тиждень стане вирішальним у битві за Сіверськодонецьк – американські аналітики

Гайдай заявив, що цивільним у Сіверськодонецьку необхідно перебувати в укриттях, тому що у місті тривають вуличні бої.

“Наразі з’явилася нова дата, до якої вони планують захопити Сіверськодонецьк – це 26 червня. І ця дата для них є нереальною. Наше маленьке місто вже чотири місяці тримає оборону і продовжуватиме її тримати”, – підкреслив він.

У Сіверськодонецьку на Луганщині залишається 7-8 тис. людей, інших вже депортували на раніше захоплену окупантами територію Луганської області.

На заводі “Азот” залишаються 568 людей. Серед них – 38 дітей. Вони відмовляються евакуюватися. На території заводу відбуваються запеклі бої. На відміну від Азовсталі там немає розгалуженої мережі бомбосховищ.