У Маріуполі окупанти звозять на звалища руїни. З ними – тіла вбитих

Окупанти в Маріуполі на Донеччині вже не розбирають завали. Розбиті будівлі вивозять на звалища разом з тілами загиблих.

90% критичної інфраструктури росіяни зруйнували. До цієї війни вони готувалися, формували методички, розповів під час брифінгу 22 червня мер міста Вадим Бойченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виганяють людей на вулиці, а загиблих не шукають: показали, як зносять будинки в Маріуполі

“За тиждень вони зруйнували 15 об’єктів, які забезпечували життя міста. 50% міста повністю спалено, 1056 будівель спалені до попелу. Містянам не дали можливості виїхати з міста”, – каже Бойченко.

Вулиці, які й так розбиті, окупанти просто стирають з лиця землі.

Російські війська знищили у Маріуполі понад 95% споруд, у тому числі цивільних, житла людей.

Точну кількість загиблих у Маріуполі встановити неможливо. За різними оцінками, через дії окупантів у місті могли померти до 22 тис. мирних мешканців.

Заблокований Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебуває приблизно 100 тис. українців. “Евакуюватися” окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши “фільтрацію”.

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у подвір’ях, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію у Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.