Загроза з боку Білорусі: Лукашенко почав “навчання” на кордоні з Україною

Міністерство оборони Білорусі оголосило про старт “мобілізаційних навчань” на кордоні з Україною.

Вони з 22 червня по 1 липня проходитимуть у Гомельській області, повідомила пресслужба Міноборони Білорусі.

“Навчання проводиться щорічно. Минулого року аналогічне навчання проводили з військовими комісаріатами Могильовської області. Мета – перевірити готовність військових комісаріатів виконувати завдання за призначенням”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку Білорусі: у МВС оцінили можливість повторної атаки на Україну

У ході навчань передбачено виконання військовими комісаріатами заходів щодо оповіщення та подачі військовозобов’язаних на пункти відправки у військові частини. Планують задіяти сили спеціальних операцій Збройних сил Білорусі. Це робиться для того, аби створити наближеною до реальності обстановку. Після навчань, військовозобов’язані будуть відправлені за місцем проживання.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують “перехід з мирного на воєнний час”. Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

22 червня відбудеться зустріч президента Росії Володимира Путіна та білоруського диктатора Лукашенка у Мінську. Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко не виключає, що саме на цій зустрічі Путін намагатиметься вкотре переконати Лукашенка залучити своє військо, аби допомогти Росії.