На кордоні з Україною стартували масштабні навчання армії білорусі

білорусь почала великі «мобілізаційні навчання» у Гомельській області на кордоні з Україною. Військові маневри білорусі триватимуть з 22 червня по 1 липня. 

Про це пише білоруське провладне інформагентство Белта.

Вказано, що аналогічні навчання провели торік із військовими комісаріатами Могилівської області. Мета – перевірити готовність військових комісаріатів виконувати завдання щодо призначення.  На збори залучать військовозобов’язаних запасу. Відпрацьовуватимуть питання оповіщення та відправки громадян у військові частини. У навчаннях також хочуть задіяти сили спеціальних операцій збройних сил білорусі.

Нагадаємо, білорусь зосередила на кордоні з Україною до семи батальйонів військових.

Раніше в Міноборони України повідомили, що російські війська розмістили в десяти населених пунктах на території білорусі.

Також режим Лукашенка почав перекидати військову техніку до кордонів з Україною.

Очевидці помітили 37 одиниць БМП, 5 ЗРК 9К33М3 «Оса», 2 Урали, БРДМ-2, БТС-4, 2 одиниці основ для ЗРК «Оса» під тентом. Уся техніка належить армії білорусі, на багатьох машинах можна помітити розпізнавальний знак – червоний квадрат.

 Очільник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що білорусь навряд масштабно воюватиме проти України, хоч і дала росії свою територію для військ та запуску ракет.