Примусова мобілізація в ОРЛО: полонений розповів шокуючі подробиці

У багатоповерхівках на території так званої ЛНР російські терористи влаштовують витік газу. Усе для того, що вигнати на вулицю чоловіків, які ховаються від “мобілізації”.

Про це розповів військовополонений з окупованого Луганська. Його ворог мобілізував у квітні цього року, повідомила Служба безпеки України у Facebook 22 червня.

Відомство опублікувало фрагмент допиту горе-загарбника.

“В одному з багатоквартирних будинків зробили витік газу. Жінок та дітей окремо, а потім чоловіків позабирали до автобусів”, розповів він.

Зазначається, що чоловік непридатний для війська. Має хронічне захворювання судин. Однак це не допомогло йому уникнути тотальної мобілізації в ОРЛО. До війни він був помічником продавця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій Луганщині мітингують дружини “мобілізованих”: їх чоловіків кинули російські військові

“Після призову з нього впродовж тижневих навчань зробили механіка-водія БМП. Показали як правильно тримати автомат і відправили на бойове завдання: закріпитися в промзоні Сіверськодонецька”, – додали в СБУ.

За першої ж нагоди чоловік здався в полон. Каже, що не стріляв. Також звернувся до земляків: “Ховайтеся, робіть, що хочете, але не йдіть на цю війну”.

Слідчі СБУ з’ясовують ступінь причетності до злочинів проти України цього полоненого.

Мобілізовані в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе “рабами” російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів черговий полонений з ОРДО.

Його насильно мобілізували і привезли у розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для влаштування окопів, а у вільний час “виховували” за усіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати.