У Білорусь привезли нову партію ракетних установок для ЗРК “С-300”

Вночі до Білорусі привезли нову партію ракетних установок для зенітно-ракетних комплексів “С-300”.

В аеропорт Гомеля прибули два військово-транспортних літака РФ Іл-76МД. Імовірно з Пскова. Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн” у Telеgram.

Зазначається, що літаки привезли до Білорусі не менше 16 ракет для зенітно-ракетних комплексів “С-300”. А також, ймовірно, один зенітно-ракетний пусковий комплекс “Панцир”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ демонструє присутність, а Білорусь проводить розвідку на кордоні з Україною

Важливо, що ракетні установки привезли до Білорусі без тягачів.

“Останні (типу БАЗ-6402) самостійно прибули до аеропорту Гомеля вчора, 21 червня, у районі 23:30. Показово, що коли тягачі проїжджали вул. Радянській у Гомелі, на всій вулиці цілеспрямовано гасили світло”, – повідомили.

Після розвантаження, літаки відлетіли до Пскова. А техніка покинула аеропорт і вирушила у напрямку Речиці.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують “перехід з мирного на воєнний час”. Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.