Битва за Сіверськодонецьк: розповіли про поточну ситуацію в місті

У Сіверськодонецьку на Луганщині залишається 7-8 тис. людей, інших вже депортували на раніше захоплену окупантами територію Луганської області.

Про безпекову ситуацію у місті повідомив 22 червня в ефірі національного телемарафону голова військово-цивільної адміністрації Сіверськодонецька Олександр Стрюк, передає Gazeta.ua.

“Українські військові підвозять людям, які перебувають у бомбосховищах заводу “Азот”, їжу та медикаменти. Їх важко переконати звідти евакуюватися”, – сказав він.

Водночас у Сіверськодонецьку побільшало руйнувань. Частина кварталів у старих районах міста останніми днями пошкоджена дуже серйозно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Сіверськодонецьком у полон попалися окупанти з вентилятором і мультиваркою

На заводі “Азот” у Сіверськодонецьку Луганської області залишаються 568 людей. Серед них – 38 дітей. Вони відмовляються евакуюватися. На території заводу відбуваються запеклі бої. На відміну від Азовсталі там немає розгалуженої мережі бомбосховищ.

З початку повномасштабного вторгнення Росії більшу частину Луганської області захопила російська армія. За офіційними даними, українські військові контролюють тільки 10% регіону.

Окупанти продовжують використовувати “повзучу” тактику на Луганщині. Область винищують з усієї можливої зброї. Українські бійці мають успіхи у вуличних боях, однак ворожа артилерія переважає.

Раніше українська сторона офіційно домагалася від загарбників відкриття гуманітарного коридору для евакуації цивільних, які перебувають на території заводу “Азот”, але цього не сталося. Крім того, українська сторона і міжнародні організації повинні отримати підтвердження добровільного бажання цивільних покинути підприємство.