рф стягує сили на Донбас: половина армії «ДНР» уже небоєздатна

Втрати у лавах сил створеної росією терористичної організації «ДНР» сягнули близько 55%, тож рф стягує на Донбас великі резерви військ. Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії. 

У британській розвідці зазначили, що рф не давала жодних даних про свої втрати в Україні з 25 березня. Водночас за даними відомства,  втрати «сил ДНР» з початку року станом на 16 червня нібито були такими: 2128 знищених бойовиків та 8897 поранених.

«Рівень втрат «ДНР» еквівалентний приблизно 55% їхньої первинної чисельності, що підкреслює надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі»

— розвідка Міноборони Великої Британії

На Донбасі продовжуються активні обстріли, оскільки агресор прагне охопити район Сєвєродонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні.

Нагадаємо, на Слов’янському напрямку підрозділи армії противника чинять систематичний вогневий вплив з метою створення умов для відновлення наступу на Слов’янськ, ведуть штурмові дії. Максимум, чого агресор може добитися на Донбасі, це повністю захопити територію Луганської області. Але заплатить за це він страшну ціну.