План Кремля провалився. Путін “чистить” генералів – ISW

У Росії змінили командувача Повітряно-десантних військ і, можливо, начальника південного військового округу, призначивши нового головнокомандувача окупаційних військ в Україні.

Кадрові зміни у вищому військовому командуванні свідчать про провал Кремля у веденні війни. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Чинний начальник штабу центрального військового округу генерал-полковник Михайло Теплинський замінить нинішнього командувача Повітряно-десантних військ РФ генерал-полковника Андрія Сердюкова. Останнього звільнили за провали в Україні та величезні втрати серед десантників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозєв розказав, за що могли відсторонити російського генерала Дворнікова

Незабаром Кремль призначить генерала армії Сергія Суровікіна, який зараз командуває Повітряно-космічними силами, командувачем південного військового округу (ПВО). Це означає, що Суровікін фактично замінить чинного командувача “спецоперації” Олександра Дворнікова.

“Призначення окремого командувача і заміна командувача ПВО в розпал великих бойових дій радикальний крок, що говорить про серйозні кризи в російському вищому командуванні та, можливо, про “чистку” з боку Кремля. Такі ротації не є діями, вжитими силами, що перебувають на межі великого успіху, та вказують на продовження дисфункції Кремля у веденні війни”, пишуть в ISW.

Президент Росії Володимир Путін звільнив п’ятьох генералів та полковника поліції. Вони всі служили у Міністерстві внутрішніх справ.

Генерал-лейтенант Сергій Кисель керував наступом на Харків, який провалився. Віцеадмірал Ігор Осипов очолював Чорноморський флот РФ, коли українські війська потопили флагман “Москва”. Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков каже, що це “звичайна ротація кадрів у міністерстві”.