Росія стягує на Луганщину багато техніки та окупантів з інших напрямків – Гайдай

Росія перенаправляє військову техніку та особовий склад з інших напрямків України на Луганщину.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телеканалу “FreeДом” 22 червня, передає Gazeta.ua.

“У деяких населених пунктах, які новоокуповані, залишився десяток так званої “Народної міліції”. А всіх військових, мобілізованих, ЛНР і ДНР (ОРДО.- Gazeta.ua)…Тобто все, що у них є, вони перекинули на напрямки Золоте, Тошківка, Комишуваха. Вони реально оголили там свої тили дуже сильно. Техніки перекинули колосальну кількість, дуже багато”, – сказав Гайдай.

Також він оцінив можливості окупантів захопити Луганську область до 26 червня, про що вони заявляли раніше.

“Я можу з впевненістю сказати, що Луганську область вони (до 26 червня. – Gazeta.ua) не пройдуть. Жодні дати росіяни вже не озвучують . 26 дата нереальна. Я не зовсім розумію, звідки у них вона взялась, тому що дат було дуже багато. Ми пам’ятаємо і Київ (взяти. – Gazeta.ua) за три-чотири дні. І парад у нас провести 9 травня…Багато дат було різних. Не зможуть вони пройти до 26-го Луганську область”, – переконаний Гайдай.

Додав, що окупанти отримали локальний успіх по Тошківці та Мирній Долині. Але загалом ворог виснажений і чекає на підкріплення.

“Доба більш-менш спокійна. Вони теж не термінатори. Видихнулись. Втратили людей і техніку. І зараз вони чекають, поки обновляться у них підрозділи і приїде достатня мілкість техніки для можливості нового просування”, – сказав він.

Доповнюється…