Байден придумав, як знизити ціни на паливо – ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден збирається 22 червня закликати Конгрес призупинити дію федерального податку на бензин у розмірі 18,4 цента за галон.

Таким чином американський лідер має намір стимулювати зниження цін на автомобільне паливо, повідомляє Reuters.

“Сполучені Штати намагаються впоратися зі зростаючими цінами на бензин і інфляцією. Ідеї щодо податкових канікул на бензин і дизель зіткнулися з серйозною опозицією в Конгресі, зокрема й серед багатьох демократів”, – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заявив, що висока інфляція – це “путінський податок”

Відтак Байден заявив, що розглядає питання про те, чи варто закликати до паузи в оподаткуванні.

Президент США використовував численні важелі, щоб спробувати знизити ціни. Включаючи рекордне вивільнення барелів із стратегічних резервів США та відмову від правил виробництва літнього бензину. Він також звертався до країн ОПЕК із проханням збільшити видобуток нафти.

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну світ зіткнувся з продовольчою, паливною та фінансовою кризами. Через це 70 країнам світу загрожує дефолт. Високі ціни на енергоносії є причиною зростання цін на продукти, тому що 70% від їхньої вартості – це пальне.

Сполучені Штати Америки та Європейський Союз обговорюють можливість закупівель російської нафти з, нижчою від ринкової ціною замість відмови від її імпорту на тлі різкого підвищення цін на пальне.