Білорусь проводить розвідку на кордоні з Україною – Генштаб

На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь основні зусилля зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні державного кордону.

На Сіверському напрямку російські окупанти вкотре обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населеного пункту Середина-Буда Сумської області, повідомив уранці 22 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони оцінили можливість повторного наступу з території Білорусі

“Ворог, з метою демонстрації присутності, утримує до трьох батальйонних тактичних груп та підрозділи повітряно-десантних військ в прикордонних районах Брянської та Курської областей”, – ідеться у повідомленні.

Противник обстріляв з мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Середина-Буда та Миропілля Сумської області, а також населеного пункту Грем’яч Чернігівської області.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську область зросла. Окупанти обстрілюють регіон щодня кілька разів. Це може бути пов’язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ Збройних сил України на їхньому напрямку.

Водночас Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують “перехід з мирного на воєнний час”. Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

У Білорусі в Гомельській області з 22 червня по 1 липня відбудуться планові навчання з військовими комісаріатами. До тренувань додатково залучатимуть усі категорії військовослужбовців, підрозділи, військові частини, з’єднання, органи військового управління.