У Німеччині заявили про економічну атаку кремля проти Європи

росія використовує енергетику як зброю, обмежуючи поставки в Європу по газопроводу «Північний потік-1» – основному шляху надходження блакитного палива.

Віце-канцлер ФРН Роберт Хабек підкреслив, що президент рф володимир путін хоче таким чином спровокувати дискусію в Європі та Німеччині, зокрема, граючи на почутті страху в бізнесі і рядових споживачів, повідомляє «Укрінформ».

Рішення уряду продовжити використання законсервованих вугільних електростанцій політик оцінив як дуже погану новину, але іншого виходу, щоб заповнити до зимового сезону газосховища, поки немає.

Читайте також:

Країни, найбільш залежні від російського газу, через скорочення москвою постачання планують компенсувати дефіцит вугіллям.

Уряд Австрії вирішив знову відкрити вугільну електростанцію в Меллаху, неподалік Граца, через скорочення поставок газу з росії.

Міністр торгівлі та промисловості Британії Квасі Квартенг звернувся до власників британських вугільних електростанцій у Драксі, Раткліффі та Вест-Бертоні з проханням відкласти їх раніше заплановане закриття у вересні.