Боррель висловив надію на історичне рішення ЄС щодо України

Євроcсоюз має намір надати Україні статус кандидата на вступ вже цього тижня.

Про це у Twitter повідомив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель, який провів переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

“Сподіваємось на історичне рішення щодо статусу кандидата для України пізніше цього тижня”, – написав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшуємо коло тих, хто за кандидатство для України в ЄС – Зеленський

Також він проінформував Кулебу про зустріч глав МЗС країн Євросоюзу, на якій обговорювалася російська агресія щодо України.

“Поінформував міністра Дмитра Кулебу про дискусію з міністрами закордонних справ ЄС щодо російської агресії. ЄС продовжить надавати непохитну підтримку Україні так довго, наскільки це буде потрібно”, – підкреслив він.

17 червня Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Серед умов, які висунули Україні для отримання членства – встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.