Cьомий пакет санкцій ЄС потрібен якнайшвидше – Зеленський

Люксембург підтримує Україну з перших днів повномасштабної війни і 15% свого оборонного бюджету країна виділила Збройним Силам України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за підсумками 118-го дня війни в Telegram. Він додав, що був радий бачити в Києві Премʼєр-міністра Люксембургу Ксав’є Бетеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступово звільняємо Херсонщину – Зеленський

“Був радий бачити в Києві великого друга нашої держави Премʼєр-міністра Люксембургу Бетеля. І я хочу ще раз звернути увагу на допомогу від Люксембургу. 15% оборонного бюджету цієї держави ось це був внесок у захист України. Одразу відчувається і велич, і шляхетність держави”, – сказав Зеленський.

Зеленський також наголосив, що сьомий пакет санкцій Європейського Союзу потрібен якнайшвидше.

“В усіх переговорах незмінно про це наголошую: Росія має відчувати постійне посилення тиску за війну і за свою агресивну антиєвропейську політику”, – підкреслив президент України.

У вівторок, 21 червня, президент України Володимир Зеленський провів низку телефонних переговорів з іноземними партнерами.

Вони стосувалися зближення України з ЄС, співпраці з іншими державами, а також військової допомоги та санкцій проти країни-агрессорки РФ.