Жданов прокоментував можливість обстрілу Києва: Кремль вже втретє погрожує

У Кремлі погрожують ракетними обстрілами по урядовому кварталу та історичному центру Києва.

Також РФ намагається налякати не тільки Україну, а й деякі країни Європейського Союзу. Проте це лише погрози Росії, вважає військовий експерт Олег Жданов, передає “ТСН”.

“Дуже багато погроз, я думаю, що фантазії у Росії не вистачить, як відповісти на всі ці три погрози, що вигадати для того, щоб якось відповісти на ці виклики”, сказав він.

Жданов додав, що треба почекати реакції РФ щодо планів Збройних сил України знищити Керченський міст.

“Подивимось найближчим часом, як вони відреагують на це (заяв щодо удару по Кримському мосту -Gazeta.ua), чи це залишиться просто політичною заявою на сьогоднішній день. Чому – тому що багато заяв за останню буквально добу. Це вже третя заява”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токаєв перед Путіним не схотів визнавати так звані ДНР і ЛНР: “Це квазіреспубліки”

Жданов нагадав, що перша заява РФ стосувалася, що треба помститися Казахстану за вислови президента Касим-Жомарта Токаєва на міжнародному форумі в Санкт-Петербурзі.

Друга заяви стосувалася Литви. Країна виконала рішення ЄС щодо запровадження санкцій на транзит російських товарів через європейську територію.

“Чомусь Росія не висуває претензії ні Німеччині, ні Франції, які сьогодні намагаються політично, економічно очолювати ЄС. А чомусь хоче висловитися стосовно Литви. А тепер ми вже треті на сьогоднішній день”, – підсумував Жданов.

Раніше генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що Керченський міст стане першою ціллю українських військових у разі постачання нашій країні відповідного озброєння з Європи та США.

Марченко додав, що після руйнування мосту “патріоти” швидко змінять російські прапори на українські.