Поступово звільняємо Херсонщину – Зеленський

Українська армія посилює захист на Луганщині, адже там зараз найважча ситуація.

Окупанти дуже серйозно тиснуть і на Донецькому напрямку, а на Харківщині вдаються до жорстоких і цинічних артилерійських обстрілів. Про це у вечірньому зверненні в Telegram повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками 118 дня війни.

“Ситуація на передовій без суттєвих змін. За допомогою тактичних рухів українська армія посилює захист в Луганській області там зараз найжорсткіше. Окупанти дуже серйозно тиснуть і на Донецькому напрямку. На Харківщині жорстокі і цинічні російські артилерійські обстріли”, – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з артилерії обстріляли Харківщину: показали руйнування

Зеленський наголосив, що російська армія глуха до будь-якої раціональності.

“Вони (обстріли – Gazeta.ua) нічого не дадуть окупантам, але російська армія глуха до будь-якої раціональності. Просто руйнує, просто вбиває показує таким чином своєму командуванню, що нібито не стоїть на місці. На півдні захищаємо Миколаївщину і Запоріжжя, поступово звільняємо Херсонщину”, – зазначив Зеленський.

Вдень, 21 червня, російські окупанти обстріляли Харківську область. Загинули 15 людей, ще 16 зазнали поранень. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Загарбники обстрілювали Харків та область. З артилерії стріляли по околицях Харкова, Перемоги, Верхнього Салтова, Старого Салтова, Чепіля, Рубіжного й Старої Гнилиці.

У районах населених пунктів Руська Лозова, Черкаська Лозова й Питомник окупанти вели повітряну розвідку.