В Україні нафтопереробна сфера повністю не працює

Українська нафтопереробна сфера зараз не працює.

Російські окупанти обстрілюють інфраструктуру. Про це повідомив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, передає Суспільне.

Нафтогаз долучитися до розв’язання проблеми дефіциту пального, коли отримає ресурси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Україні зникне дефіцит пального

“Коли ми отримаємо повністю в управління мережу АЗС, коли розв’яжуть проблему з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів, після цього Нафтогаз зможе долучитися для розв’язання проблем на ринку пального й забезпечувати стабільність, прозорість, справедливість цін на цьому ринку”, – сказав Вітренко.

Російські військові розбомбили близько 20 нафтобаз. У квітні знищили єдиний у країні великий нафтопереробний завод у Кременчуці Полтавської області. На нього припадало близько 40% загального постачання бензину й дизельного пального.

В Україні хочуть повернути державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне. Його знову запровадять, коли дефіцит палива на українському ринку зникне.

Дефіцит пального на українських АЗС виник наприкінці квітня. Для врегулювання ситуації 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне пальне на 40-43%.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на паливному ринку. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизель будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин – не вище 52 грн за літр.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов порадив українцям звикати, що ціна на пальне не впаде.