Віза в’їзд не гарантує: прикордонники пояснили, як росіяни зможуть потрапити в Україну

Якщо росіянам вдасться отримати візу для поїздки в Україну, то це ще не гарантуватиме 100 % перетин кордону.

Оскільки українські посольства не працюють більше на території РФ, то росіяни зможуть звернутися до третіх країн. Про це розповіли в Державній прикордонній службі.

“Враховуючи припинення діяльності українських посольств і консульств на території РФ, російські громадяни в Росії можуть звертатися до візових центрів зовнішнього постачальника послуг (компанія VFS Global. – Gazeta.ua) у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону й Самарі”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Стадія заперечення”: у Росії з’явилися перші реакції на візовий режим з Україною

Візові клопотання опрацьовуватимуть українські дипломатичні установи в третіх країнах у співпраці з українськими компетентними органами.

Громадяни РФ, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах.

Остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.

Україна запровадила візовий режим для громадян країни-агресорки Російської Федерації. Рішення ухвалив Кабінет міністрів у п’ятницю, 17 червня. Візовий режим почне працювати з 1 липня.