Семенченка випустили під домашній арешт. Буданов просить відправити його на фронт

Екснардепа й колишнього командира добровольчого батальйону “Донбас” Семена Семенченка відпустили під домашній арешт.

Його підозрюють у незаконному створенні так званої приватної воєнної компанії. Про це повідомляє “Українська правда”.

За даними видання, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов написав листа, у якому попросив відпустити Семенченка воювати проти російських окупантів.

Також у листі до суддів він наполягав, що колишній комбат добровольців “має високі організаційні якості, успішно діяв як командир підрозділу, керував і безпосередньо організовував оборону населених пунктів і територій”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні вдалося таємно вивезти військові частини – Резніков

“Зараз його організаторські здібності будуть корисними країні й обороні”, – зауважив Буданов.

Він нагадав, що Семенченка підозрюють у злочинах, не пов’язаних із загрозою життю та здоров’ю громадян. Також Буданов додав, що провину Семенченка все ще не довели.

Керівник ГУР підкреслив, що родина екснардепа перебуває в Києві, а сам він готовий повернутися до розгляду справи після закінчення воєнного стану.

24 березня 2021 року СБУ й Офіс генерального прокурора оголосила про підозру членам “приватної військової компанії” на чолі з Семеном Семенченком у створенні воєнізованого формування, що діяло під виглядом приватної охоронної фірми. Вони нібито займалися “ввезенням поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами”.

СБУ оголосила про підозру дружині екснардепа Семена Семенченка Наталії Музиці у справі про розкрадання коштів із рахунків Благодійного фонду батальйону “Донбас”. Сума розтрат становить 150 тис. грн.

З місць позбавлення волі й слідчих ізоляторів звільняють колишніх військових, які виявили бажання захищати Україну. Заяву на участь у бойових діях написав колишній командир батальйону “Торнадо” Руслан Онищенко й комбат батальйону “Донбас” Семен Семенченко. Питання щодо них ще погоджують.