У Туреччині анонсували переговори України, рф та ООН про вивезення зерна

Наступного тижня плануються переговори за участю України, росії, Туреччини та ООН щодо вивезення сільськогосподарської продукції з України.

Про це повідомляє газета Milliyet із посиланням на джерела в оточенні президента Туреччини. Зустріч має відбутися наступного тижня.
Хто представлятиме всі делегації, поки що не відомо. Видання заявляє, що у зустрічі можуть взяти участь Реджеп Ердоган та генсек ООН Антоніу Гутерріш.

У прес-службі ООН не стали називати конкретну дату можливих переговорів щодо експорту зерна.

Раніше українська сторона не схвалила так званий план Ердогана щодо вивезення українського зерна з Одеси морем. План нібито передбачає розмінування підступів до міста, далі турецький військовий супровід суховантажів до нейтральних вод та російський супровід – до Босфору.

Україна не збирається приставати на пропозицію путіна й лукашенка возити зерно через білорусь.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що зерно з України не може транспортуватися до Балтійських портів через територію білорусі. Адже інфраструктура для поставок може потім використовуватись для переміщення військ. До того ж, білоруський диктатор лукашенко дав зрозуміти, що підтримує агресію рф, а отже, про перевезення вантажів через цю країну не може бути й мови.

Напередодні стало відомо, що українські зернові пішли на експорт через румунський порт Констанца.