Майже в усій Україні очікується значне погіршення погоди

22 червня в Україні повсюди буде комфортна температура повітря.

Упродовж дня вона становитиме +20…26°С, а місцями на півночі й у центральних областях сягатиме +17…22°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“21 червня розпочинається астрономічне літо. Сьогодні – найдовший день року. І найкоротша ніч. Ми цьому радіємо, але дивимося вперед. Бо кожен день цього тижня наближає українців до повернення в європейську родину. А ще кожен день літа робить нас на один крок ближчими до перемоги й до миру”, – написала вона.

Вітер північно-західний становитиме завтра 5-12 м/с. Водночас у західних, південних і більшості центральних областей оголосили попередження: пориви вітру досягатимуть там 15-20 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України заливатимуть дощі: де пройдуть грози

Дощі з грозами пройдуть у перший день астрономічного літа в північних і центральних областях країни. На заході дощі зачеплять лише Рівненщину й Волинь. Пізно ввечері опади пройдуть також у Запорізькій області, на Херсонщині та в Криму. Значна частина західних областей, східних і півдня належатиме сухій погоді.

У Києві 22 червня очікується дощ з грозою, а також зниження температури повітря до +20°С. Вітер у столиці буде поривчастим, північно-західного напрямку.

Надалі в Україні сильна спека малоймовірна, передбачається комфортна температура повітря.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях.

Червень може стати на один-два градуси теплішим, порівняно із середніми даними за останні 30 років. Водночас температура повітря впродовж місяця, імовірно, відповідатиме типовому липню.