Макрон проведе переговори з партіями-суперницями після втрати більшості

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок зустрінеться для переговорів зі своїми політичними опонентами після того, як він та його союзники втратили більшість у Національній асамблеї.

Про це повідомляє BBC.

Макрон перебуває під тиском, щоб заручитися підтримкою суперників для виконання програми реформ свого уряду. Уряди меншості є рідкістю у Франції, а блоку Макрона не вистачає 44 місць для більшості.

Це означає, що йому потрібно буде знайти підтримку з боку основних депутатів як від лівого, так і правого флангу, щоб допомогти створити робочу більшість. Ні ультраправа партія Марін Ле Пен, ні альянс лівих та зелених Жана-Люка Меланшона не бажають співпрацювати з Макроном.

Очікується, що представники партій відвідають Єлисейський палац кожен окремо для переговорів на високому рівні у вівторок та середу. Аналітики кажуть, що президент, можливо, придивляється до угоди із правими республіканцями. Партія підтвердила, що її лідер Крістіан Жакоб візьме участь у переговорах, хоча раніше він оголосив, що партія залишиться в опозиції.

Ле Пен також візьме участь у переговорах, а Меланшон – ні, повідомляє інформаційне агентство AFP.

Лідер Соціалістичної партії Олів’є Фор та голова Комуністичної партії Фаб’єн Руссель, члени лівого альянсу Nupes, також зустрінуться з Макроном.

Читайте також: 

Французька партія «Республіканці», яка вважалася найреальнішим партнером із коаліції для блоку президента Еммануеля Макрона «Разом», відмовилася від переговорів і планує залишитися в опозиції.

Президент Франції Еманюель Макрон заявив про готовність приїхати в Росію і зустрітися з президентом Володимиром Путіним.