Прем’єр Люксембургу відвідав Бородянку: “Це символ безглуздої жорстокості й насильства”

Прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Беттель приїхав у Бородянку на Київщині.

Він відвідав селище 21 червня. Зазначив, що жах трагічних подій, які тут сталися, неможливо передати. Фотографіями з Бородянки Беттель поділився у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадала про рідне місто через три місяці: Лобода приїхала на “екскурсію” в Ірпінь

“Бородянка постраждала від російської агресії до повного руйнування. І сьогодні є символом безглуздої жорстокості й насильства. Ніщо не може передати жаху того, що тут сталося”, – наголосив він.

Спеціальний представник Європейського Союзу з прав людини Еймон Ґілмор у неділю, 19 червня, відвідав постраждалі від російських окупантів міста Буча й Ірпінь. Ґілмор оглянув зруйнований Ірпінський відділ поліції, Романівський міст та пошкоджені під час обстрілу агресорів об’єкти цивільної інфраструктури міста, а також “братську могилу” у Бучі. Візит Гілмора триватиме кілька днів. Спецпредставник ЄС із прав людини прибув в Україну, щоб особисто ознайомитися з наслідками порушень прав людини та злочинами, які вчинили військові РФ.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі відвідали Ірпінь на Київщині 16 червня в рамках офіційної поїздки в Україну.