З початку повномасштабної війни в Україні поранення отримали 587 дітей — прокурори

Станом на ранок 21 червня і за весь час повномасштабного вторгнення росії в Україні загинули щонайменше 323 дитини, ще 587 неповнолітніх зазнали поранень.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Там підтвердили, що 19 червня внаслідок обстрілу окупантами села Іванівка Ізюмського району Харківської області отримала поранення 16-річна дівчина.

Ці дані ще не остаточні — досі триває встановлення кількості поранених і загиблих у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих територіях та на звільнених територіях.

Найбільше дітей постраждало в Донецькій (302), Харківській (174), Київській (116), Чернігівській (68), Луганській (54), Херсонській (52), Миколаївській (48), Запорізькій (30) та Сумській (17) областях.

Крім того, внаслідок постійних російських бомбардувань та обстрілів в Україні пошкодили 2 028 закладів освіти, з них 209 зруйновані дощенту.

Читайте також: 

У середу, 22 червня, в Україні відзначається День скорботи і пам’яті жертв німецько-радянської війни.

Також нагадаємо, у ніч на 21 червня в Авдіївці війська рф обстріляли одну з місцевих шкіл снарядами Град з магнієвим зарядом.

Раніше ми писали, що у ночі 16 червня в Харкові окупанти обстріляли харчове підприємство, пошкодивши цех, офіси, склади та транспорт.