Імпортозаміщення: у Росії зібралася воскресити випуск “Волги” й “Победы”

Російська Федерація зібралася випускати сучасні версії автівок радянського автопрому як “імпортозаміщення”.

Замість іномарок росіянам пропонуватимуть “Волги” й “Победы”, заявив міністр промисловості й торгівлі РФ Денис Мантуров.

“У наших колег є плани відродити бренди “Волга” або “Победа”, а чому б і не обидва”, – сказав він у відповідь на запитання про плани щодо повернення “Москвича”.

За його словами проєкти може реалізувати група ГАЗ. Випускати планують на кількох майданчиках. Однією з них стане автомобільний завод у Нижньому Новгороді. Водночас у Росії не називають терміни запуску виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бракує комплектовання. Російський АвтоВАЗ не може випускати автомобілі

“Це продукція автомобільного заводу в Горькому (зараз місто називається Нижній Новгород. – Gazeta.ua). Останню модель “Победы” випустили 1958 року, а “Волги” – 1998-го”, – додав Мантуров.

2008 року ГАЗ розпочав виробництво Volga Siber, яка була ліцензійною копією Chrysler Sebring. Седан не набув популярності, тож випуск закрили.

Після виходу Renault з ринку Російської Федерації колишній завод компанії в Москві перейменували на “Москвич”.

У Росії стрімко впав продаж нових легкових і легких комерційних автомобілів. За підсумками минулого місяця зафіксовано шестиразове зниження продажу автомобілів, порівняно з травнем торік.