Майже 100% українців упевнені в перемозі України – опитування

Станом на 20 червня 93% українців упевнені в перемозі України у війні, яку веде Росія.

Дослідження показало, що високий показник упевненості спостерігається серед мешканців усіх макрорегіонів і представників різних вікових груп. Про це йдеться в опитуванні групи “Рейтинг”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО повідомило про інформаційно-психологічну операцію Кремля

Водночас більшість українців упевнена, що для перемоги треба пів року чи навіть більше: так вважають 67% респондентів. У перемогу України через кілька місяців вірить чверть опитаних, за кілька тижнів – 6%.

Опитування провели 18-19 червня серед українців від 18 років. Загалом соціологи опитали 1200 респондентів з усіх областей України, окрім тимчасово окупованих Криму й Донбасу.

В Україні немає утисків російськомовного населення, вважають понад 85% етнічних росіян і російськомовних українців. Заяви Російської Федерації про “нацистів” у владі України – вигадка, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У КМІС виділили вісім пар тверджень, які описують різні аспекти війни Росії проти України. У кожній парі одне з тверджень відповідало проросійській позиції, інше твердження – проукраїнській. Респондентів просили обрати одне з тверджень і вказати, наскільки вони з ним погоджуються.