Льотчик-“вагнерівець” із збитого Су-25 “прозрів” у полоні: відео допиту

Російський льотчик-найманець із збитого Су-25 на Донбасі Андрій Федорчуков “прозрів” у полоні.

Заявив, що в Україні “неправильна, непотрібна війна”, повідомила Служба безпеки України у Facebook 21 червня.

Полонений окупант на допитах намагався виправдовуватися. Казав, що його робота спрямовувалася на “завдання ударів по опорних пунктах, скупченню живої сили противника”.

“Однак коли побачив на відео результати ударів РФ по мирних населених пунктах, самовпевненість окупанта кудись зникла і він “раптово” усвідомив, що це “неправильная, ненужная война”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжки та плазмовий телевізор: Мін’юст показав табір для військовополонених РФ

Федорчуков встиг повоювати лише три дні в Україні. Перший бойовий виліт окупант здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні, за даними СБУ.

“Загалом пілот робив по один-два бойових вильоти в день. Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну. Основною метою свого перебування в Україні вважає “завдання… з надання допомоги республікам Донбасу”, а бойові вильоти “приватними завданнями”, – додали у відомстві.

Окупант стверджує, що крім нього на російських винищувачах вартістю понад $10 млн літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики збройних сил РФ.

“Найманці отримують за роботу ставку від 200 тисяч рублів на місяць і додаткові бонуси”, – додали в СБУ.

18 червня українські військові 72-ї механізованої бригади з переносного зенітно-ракетного комплексу “Ігла” збили під Світлодарськом Донецької області штурмовик Су-25 ЗС РФ.
Пізніше з’ясувалося, що пілотував штурмовик майор повітряно-космічних сил РФ Андрій Федорчуков. Його взяли в полон. На допиті пілот зізнався, що є найманцем приватної військової компанії “Вагнер”. Він бере участь у війні проти України за зарплату 205 тис. руб. на місяць.

Окупант родом із Владивостока. Одружений. Має двох дітей. Окупант дуже сподівається на обмін. Він розуміє, що є найманцем і може постраждати за свої злочини.