Назвали імена агентів РФ, які працювали в Кабміні та Торгово-промисловій палаті

Назвали імена співробітників Кабінету міністрів та Торгово-промислової палати, які були агентами РФ.

Вони передавали ворогу інформацію та отримували за це гроші. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними з відкритих джерел, серед агентів був Анатолій Анатолійович Бай. Він завідував відділом із питань діяльності органів юстиції у Секретаріаті Кабінету міністрів.

Крім нього, затримали ще Віталія Миколайовича Гордину. Він був керівником відділу із взаємодії з бізнесом у Торгово-промисловій палаті України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість поліцейських Бердянська перейшли на бік РФ

За допомогу ворогу куратори платили їм від $2 до 15 тис. за завдання, сума залежала від рівня секретності та важливості інформації.

В СБУ зазначили, що Бай, він же агент Кірєєв або Канатоходець, очолював відділ департаменту з питань безпеки та оборони діяльності органів юстиції. Його завербували 2012 року. На співпраці з РФ він заробив $27 тис.

Агент Гаврилов працював на ворога з 2016-го. За це йому заплатили $33 тис.

Слідчі виявили, що його готував до роботи в агентурі РФ представник п’ятої служби ФСБ Юрій Водолазький.

Спецоперація, під час якої затримали російських агентів, проводилася у декілька етапів.

Служба безпеки України затримала російського диверсанта, який прибув із Близького Сходу готувати вибухи на Укрзалізниці. Ворожого агента затримали у Чернівцях.

Той був на агентурному зв’язку підконтрольних РФ спецслужб так званої ДНР, має паспорт громадянина України та київську прописку, але тривалий час перебував на “консервації” в одній із близькосхідних країн.