Фото: в Мін’юсті показали умови утримання російських військовополонених

У Міністерстві юстиції України показали, як утримують військовополонених росіян. В установах Державної кримінально-виконавчої служби України для тримання військовополонених утворено 51 дільницю, які розташовані майже в кожному регіоні України, й один табір, розташований на заході держави.

Про це в ефірі єдиного телемарафону UAразом заявив міністр юстиції України Денис Малюська, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.


Денис Малюська
міністр юстиції України

«Табір для військовополонених охороняється. Для осіб, які там утримуються, створенні належні побутові умови, організоване медичне забезпечення. Важливо, що військовополонені працюють. Вони не проводять своє буття, просто дивлячись у стелю. Вони займаються деревообробкою та приносять користь українському суспільству»

За його словами, під час дії правового режиму воєнного стану в Україні, якщо доставити військовополонених безпосередньо до табору для тримання таких осіб неможливо – з метою збереження життя та здоров’я, військовополонені можуть тимчасово перебувати у дільницях, створених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України.

Військовополонених утримують в окремих приміщеннях у виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівня безпеки, а також у СІЗО, ізольовано від інших засуджених та осіб, взятих під варту.

Умови тримання – як у таборі, так і у дільницях – для тримання військовополонених, правила поводження з цими особами, відповідають їхньому статусу та базуються на вимогах норм міжнародного гуманітарного права.

«Адже ми, зокрема і в питанні поводження з військовополоненими, не можемо поводити себе як варвари. Тому що ми – країна цивілізована, ми – частина європейської спільноти. Крім того, я впевнений, що коли ми показуємо, як ми утримуємо російських полонених, – ці кадри неодмінно побачать в РФ, і ми розраховуємо, що вони будуть наших громадян утримувати в аналогічних умовах, доки ми їх не обміняємо»

— Денис Малюська,
міністр юстиції України

Читайте також

На харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного російського військовополоненого щомісяця потрібно 3000 гривень.

В Україні з’явився спеціальний Координаційний штаб з питань поводження з полоненими. Главою відомства став начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Російські окупанти продовжують здаватися у полон українській армії. Один з загарбників хоче додому і сподівається потрапити до «обмінного списку».