ЄС може запровадити санкції проти російського золота: деталі

Європейський Союз розглядає можливість запровадження санкцій, пов’язаних із російським золотом, в рамках наступного пакета обмежувальних заходів проти москви за агресію проти України.

Про це повідомляє Reuters.

За словами співрозмовників, обізнаних із ходом дискусій, золото є одним із варіантів, який може потрапити в наступний пакет санкцій ЄС проти росії.

Джерела зазначають, що Європейська комісія нині працює над додаванням золота до наступного раунду санкцій, хоча наразі невідомо, чи йдеться саме про експорт золота до росії, імпорт з росії чи обидва варіанти.

Золото є важливим активом російського центрального банку, який зіткнувся з обмеженнями на доступ до деяких своїх активів, які зберігаються за кордоном через санкції Заходу у відповідь на агресію рф проти України.

Раніше ми писали, що парламент Канади готується найближчим часом прийняти закон, який дозволить конфіскувати заморожені російські активи, що потрапили під санкції.

Також нагадаємо, що Рада ЄС вирішила продовжити до 23 червня 2023 року санкції, запроваджені ЄС у відповідь на незаконну анексію росією Криму та Севастополя.