З другої спроби: Корея успішно запустила власну космічну ракету

Південна Корея 21 червня удало запустила першу власну ракету-носій вітчизняного виробництва Нуріхо (KSLV-II) та вивела на орбіту технічний супутник для перевірки характеристик ракети та 4 дослідницькі супутники.  

Запуск здійснили о 16:00 за місцевим часом з космодрому Наро у провінції Чолла-Намдо, пише KBS World.

Перший ступінь ракети планово відокремився за 127 секунд після старту на висоті 59 км. Другий – через 274 секунди після старту на висоті 258 кілометрів. На висоті 700 км від Нуріхо  відокремився супутник для перевірки характеристик ракети масою 162,5 кг, а далі – чотири супутники для дослідницьких цілей, а також макет корисного навантаження вагою 1 300 кг

Це друга спроба запустити  Нуріхо із супутниками. Торік у жовтні Корея також успішно відправила цю ракету на задану висоту в 700 кілометрів, проте не змогла вивести на орбіту перевіряльний супутник, бо двигун третього ступеня згорів раніше, ніж очікувалося.

Відтак Південна Корея стала сьомою країною після США, Франції, Китаю, Японії, Індії та рф, яка розробила ракету-носій, що може нести супутник масою більше 1 тонни.

Крім того, Корея готує місію на Місяць. Перша місія з дослідження Місяця в країні готується до запуску в серпні 2022 року.