Качинський пішов у відставку

Глава партії влади Польщі “Право і справедливість” Ярослав Качинський пішов у відставку з посади віцепрем’єра.

Він сконцентрується на роботі у партії, щоб вона не лише перемогла на наступних виборах, а й залишалася при владі. Про це він розповів інтерв’ю PAP.

“Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький і, наскільки мені відомо, президент Анджей Дуда прийняли мою відставку”, – каже Качинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Історичний етап” – Зеленський зустрівся з прем’єром Польщі і Качинським

Він додав, що партія “має відновити свою бадьорість”. За його словами, наближається час, який є найважливішим для кожної політичної партії світу.

“Метою виборів є отримання хорошого результату виборів, а коли йдеться про “ПіС” – то метою є перемога на них та можливість здійснення влади, звичайно ж, у коаліції “Об’єднаних правих”, – каже.

Наступником Качинського у ролі віцепрем’єра стане глава міністерства національної оборони Маріуш Блащак. Комітетом безпеки, який очолював Качинський, керуватиме заступник голови офіса прем’єр-міністра Збігнев Гофман.

73-річний Ярослав Качинський є братом президента Польщі у 2005-2010 роках Леха Качинського, який загинув у Смоленській авіакатастрофі 10 квітня 2010 року.

Качинський займав посаду віцепрем’єр-міністра з безпекових питань з жовтня 2020 року. Раніше, у 2006-2007 роках, він був главою уряду Польщі. З 2003 року Качинський є одноосібним лідером правоконсервативної партії PiS, яка перебуває при владі в Польщі з листопада 2015 року.

Качинський заявляв, що підтримувати Україну, вживати заходів, які служать її справі, а отже, і перемозі, є в інтересах кожного поляка. Він зауважив, що ставкою в цій боротьбі є не лише незалежність України, а й незалежність і безпека Польщі та нинішній світовий лад.