Це не жарт: в Україні діють 17 осередків “Партії політики Путіна”

На 21 червня в Україні все ще діють 17 осередків “Партії політики Путіна”. Вона з’явилася задовго до повномасштабного вторгнення РФ.

Найбільша кількість партійних осередків зареєстровані в окупованому Росією Криму. Їх там сім, повідомило YouControl у Facebook.

“Це могло би бути невдалим жартом, але дані з Єдиного державного реєстру, зібрані в YouControl, свідчать про зворотнє”, – ідеться в повідомленні.

Окрім Криму, осередки партії є в інших регіонах України. Два у Миколаївській області. По одному в Києві, Одесі, окупованому Донецьку, Рахові, Полтаві, Харкові, Херсоні та Хмельницькому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна заявили, що “криза” в Україні буде затяжною

Партія, названа на честь російського диктатора, є спадкоємицею політичної сили “Русь Єдина”. Та утворилася 2003 року та виступала за економічну інтеграцію країн пострадянського простору.

Одним із її засновників став екснардеп Олександр Ременюк. 2004 року партія підтримала на президентських виборах Віктора Януковича. За рік відбувся ребрендинг політсили. Вже наступного року вона пішла на парламентські вибори як “Партія політики Путіна”. До Верховної Ради не потрапила, набравши 0,12% голосів виборців.

Після провалу на виборах партії повернули стару назву “Русь Єдина”, однак регіональні осередки так і продовжили мати ім’я російського президента.

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання “незалежності” так званих ДНР та ЛНР. 22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання псевдореспублік.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді Путін заявив про “спеціальну воєнну операцію” для “демілітаризації і денацифікації” України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.