Червоний Хрест розпочав виплати українцям: хто отримає кошти

Міжнародна  федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця здійснює виплати українцям, які безкоштовно надали житло внутрішнім переселенцям.  Компенсація становлять 450 гривень на місяць.  Відповідні виплати компенсацій сьогодні розпочав ПриватБанк.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ПриватБанку.

Згідно з повідомленням пресслужби банку, компенсацію можуть отримати власники житлових приміщень, які безоплатно розміщують у них внутрішньо переміщених осіб (гість повинен мати статус ВПО).

Розмір компенсації становить 14,77 грн за одну особу на добу, відтак 450 грн за одну особу на місяць. Кошти будуть переказані на банківський рахунок через платіжну систему PrivatMoney.

Для отримання компенсації передусім потрібно зареєструвати своє житло на сайті: не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я та по-батькові кожної з розміщених осіб та додаючи копії документів, що посвідчують їх особи.

Наступним кроком є подання заяви з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб в день припинення розміщення внутрішньо переміщеної особи або зміни їх кількості.

Надалі потрібно звернутись до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги.

Раніше повідомлялося, що з травня на соціальній платформі єДопомога реалізована можливість подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій.