Окупанти торгують запчастинами, які вкрали зі своєї ж бойової техніки

Російські окупанти намагаються евакуювати в РФ підбиті українськими захисниками російські танки, БТР та БМП, щоб відремонтувати.

Однак дорогою бойова техніка остаточно руйнується та не підлягає відновленню. Про це повідомляє ГУР Міноборони у Telegram.

Через те, що ворожа техніка перетворюється на металолом, російські військові знімають з неї запчастини, акумуляторні батареї та блоки управління озброєнням. Після цього вони намагаються продати їх або обміняти на алкоголь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог лупить з повітря, українці відповідають: ліквідували 25 окупантів і ворожу техніку

“Зважаючи на масштаби розкрадань та критичний рівень оснащеності підрозділів боєздатною технікою, командувач військами південного військового округу РФ наказав провести термінові розслідування випадків розкрадання техніки та подвоїти охорону ешелонів, які доправляють знищену техніку до ремонтних підрозділів”, – зазначили у розвідці.

Втрати російських окупантів в Україні на 21 червня становлять 34 100 осіб. Точні дані встановлюють.

Крім того, ворог з початку активної фази війни втратив також багато техніки: Зокрема, танків – 1496, бойових броньованих машин – 3606, артилерійських систем – 752, РСЗВ – 239, засобів ППО – 98, літаків – 216, гелікоптерів – 181 тощо.