білорусь зосередила на кордоні з Україною до семи батальйонів військових

На кордоні білорусі з Україною – у Брестській та Гомельській областях – перебувають до семи білоруських батальйонів.

«На кордоні в Брестській та Гомельській областях зараз до семи білоруських батальйонів. Це 3,5-4 тис. особового складу. Але там є і російські війська. Не скажу їх кількості, але є низка населених пунктів, де вони розквартовані. Враховуючи те, що сьогодні білоруська сторона надає росії всю логістику, цілком можливий варіант, що росіяни зможуть досить швидко перекинути на територію білорусі якісь додаткові резерви і, можливо, підготувати наступ, але до цього треба готуватися», – повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, пише «Радіо Свобода».

Мотузяник наголошує, що загроза з боку білорусі нікуди не зникала. Але для того, щоб зробити з її боку наступ, як пояснює речник Міноборони України, потрібно створити потужне наступальне угруповання – зараз воно не спостерігається.

«Але дії росії, зокрема і білоруської армії, змушують тримати там війська. Це така російська тактика. Основний удар – Донеччина і Луганщина, а решта – постійні обстріли, відволікання нашої уваги, сковування дій наших підрозділів. У такий спосіб вони змушують нас тримати там війська», – пояснив він.

Напередодні різні інформаційні ресурси повідомляли, ніби білорусь дотиснули і вони готуються до вторгнення у Волинську, Рівненську та, ймовірно, Київську області. 

Раніше в Міноборони України повідомили, що російські війська розмістили в десяти населених пунктах на території білорусі.

Також режим Лукашенка почав перекидати військову техніку до кордонів з Україною.

Очевидці помітили 37 одиниць БМП, 5 ЗРК 9К33М3 «Оса», 2 Урали, БРДМ-2, БТС-4, 2 одиниці основ для ЗРК «Оса» під тентом. Уся техніка належить армії білорусі, на багатьох машинах можна помітити розпізнавальний знак – червоний квадрат.

білорусь розгорнула на Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів Збройних сил. Вони продовжують виконувати завдання щодо посилення ділянки українсько-білоруського кордону.

Також у білорусі почали знімати зі зберігання танки і бойові машини піхоти радянського виробництва.