ЄС виділив додаткові кошти для боротьби з продовольчою кризою у світі

Європейська комісія ухвалила рішення виділити ще 600 мільйонів євро для уникнення продовольчої кризи в світі. Кошти будуть виділені на додаток до пакету ЄС у розмірі 3 мільярди євро для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Про це у Twitter повідомляє голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.


Урсула фон дер Ляєн
глава Європейської комісії

«Росія блокує поставки мільйонів тонн зерна, якого відчайдушно потребує весь світ. Щоб допомогти нашим партнерам, ми мобілізуємо ще 600 мільйонів євро, щоб уникнути продовольчої кризи та економічного шоку»

Читайте також

Через тимчасову окупацію росією окремих районів Херсонської, Запорізької і Донецької областей, а також мінування акваторії Чорного моря, Україна не може експортувати зерно за кордон морськими шляхами.

Африканський союз попередив, що блокада експорту українських зернових, може спровокувати продовольчу кризу на континенті.

Низка лідерів країн Африки, Азії та Близького Сходу пропонували Україні припинити опір агресії росії для отримання заблокованого окупантами в портах зерна.

У Німеччині не виключають, що вивести все українське зерно із заблокованих росією портів альтернативними маршрутами не вийде. Однак якщо Берліну вдасться вивести хоча б частину збіжжя, то це допоможе у вирішенні глобальної проблеми.

В ЄС запропонували надати Україні тимчасові сховища. Європейська комісія запустила торгову платформу для оптимізації експорту зерна з України до ЄС.

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція спільно зі своїми європейськими колегами, опрацьовує маршрут вивезення зерна з України через Румунію.

Водночас, облаштування на території Польщі тимчасових сховищ для українського зерна може зайняти три-чотири місяці.