Пожежа на “вишках Бойка”: вогонь перекинувся на свердловини

Пожежу на бурових установках привласненого Росією Чорноморнафтогазу досі не можуть загасити.

Вогонь перекинувся на свердловини. Про це повідомила “сенатор” від Криму Ольга Ковітіді, пише “Риа Новости”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам розв’язали руки – Росія взялася погрожувати Україні після вибухів на “вишках Бойка”

“Пожежа на вишці не вщухає, намагалися підійти до неї на кораблі, не вдалося. Вогонь перекинувся до свердловини, спроби загасити її тривають”, – заявила Ковітіді.

Уранці 20 червня військові Збройних сил України начебто завдали удару по бурових установках Чорноморнафтогазу. Раніше про ракетний удар по бурових платформах повідомив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.

Згадані бурові вишки захопили підрозділи збройних сил Російської Федерації у березні 2014 року під час окупації Криму. Йдеться про вишки “Петро Годованець” і “Україна” (відомі як “вишки Бойка”), що належали Чорноморнафтогазу. Вишки на той час були розташовані в територіальних водах України на Одеському газовому родовищі.

Ще 2011 року журналісти-розслідувачі викрили корупційну аферу з закупівлею двох бурових нафтових платформ. Їх через офшорні фірми-прокладки купила державна компанія “Чорноморнафтогаз”, заплативши приблизно по $400 млн за кожну. Ця схема стала відома в Україні як “вишки Бойка”, оскільки саме нардеп Юрій Бойко в той час очолював Міністерство енергетики та вугільної промисловості.